Disconnect to Reconnect.

Lansert på Verdensdagen for psykisk helse, 10. Oktober

Engasjer deg!

På Verdensdagen for psykisk helse, 10. oktober, er Educatius stolte av å lansere det 7 dager lange initiativet Disconnect to Reconnect. Vi ønsker å inspirere studenter, vertsfamilier og Educatius-ansatte over hele verden til å redusere skjermtiden, spesielt på sosiale medier, og engasjere seg i aktiviteter i det virkelige liv gjennom hele uken, i håp om å skape langvarige positive effekter. Det er på tide at vi ser en reell endring.

Hva kan du gjøre?

  • Inviter vennene dine og del på din favorittkanal i sosiale medier med emneknaggen #DisconnectToReconnect.
  • Initiativet vil pågå fra 10. til 16. oktober.
  • Fyll ut skjemaet for å dele din innsikt innen 20. oktober.
  • De seks beste bidragene vil bli belønnet med $150 hver til et felles måltid på en lokal favorittrestaurant.
Klikk her for å bli med!

HVORFOR gjør vi dette?

For oss er Verdensdagen for psykisk helse en flott anledning til å sette fokus på og starte en dialog om mobilbruk og psykisk helse blant unge, og til å stimulere til reell endring. I en undersøkelse Global Youth Resilience Index har vi identifisert at overdreven mobilbruk skader motstandskraft og følelsen av velvære, mens moderat bruk er knyttet til høyere emosjonell innsikt. Sammenhengen mellom overdreven skjermbruk og psykisk og fysisk uhelse er påvist i en rekke internasjonale studier.


I Global Youth Resilience Index har Educatius stilt spørsmål til over 4000 tenåringer fra ni land på fire kontinenter på deres eget morsmål. Indeksen undersøker effekten av bruk av sosiale medier, fordelene ved internasjonal eksponering, kjønnsforskjeller i motstandskraft og aktiviteters påvirkning på ungdoms motstandskraft, noe som gir en nyansert forståelse av hvilke faktorer som styrker trivselen til dagens tenåringer.


Blant respondentene brukte 62,5 % opptil 20 timer på sosiale medier i løpet av en vanlig uke, mens 27 % rapporterte at de brukte mer enn 20 timer per uke. I gjennomsnitt rapporterte jenter at de brukte 2,1 timer mer per uke på sosiale medier enn gutter.

Last ned rapporten!

Å bygge motstandskraft blant unge mennesker

Global Youth Resilience Index strekker seg lenger enn rapporten. Educatius samarbeider med erfarne medarbeidere, partnere og fagfolk innen psykisk helse for ungdom for å tilby et omfattende støttesystem for internasjonale elever som studerer på videregående skoler i utlandet. Dette inkluderer interaktiv opplæring rundt teamet motstandskraft i hverdagen for elever, vertsfamilier, biologiske foreldre og ansatte, og alt er utformet med tanke på elevenes velvære.
Motstandsdyktighet er evnen til å komme seg gjennom motgang, utfordringer eller tilbakeslag. Det innebærer å tilpasse seg vanskelige omstendigheter på en positiv måte, lære av erfaringer og opprettholde et mentalt overskudd. Personer med sterk motstandskraft kan navigere gjennom livets opp- og nedturer med en følelse av målbevissthet, optimisme og utholdenhet.

Klikk her for å bli med!